top of page

Aikido on moderni, 1900-luvulla kehitetty japanilainen budolaji, jossa harjoitellaan katojen eli tekniikkamuotojen kautta kohtaamaan vastustajan voima sekä liike-energia ja ohjaamaan ne omaan käyttöön. Tavoite on nollata hyökkäys ja osoittaa vastustajalle väkivallan hyöydyttömyys.  Aikido tarkoittaakin japaniksi harmonisen voiman tietä.

aikido-horizontal_edited.png

aikido

yhdessä

Treenaaminen tapahtuu kuten useimmissa budolajeissa pareittain, jolloin toinen treenaajista harjoittelee uken eli hyökkäjän ja toinen nagen eli puolustajan roolissa. Rooleja vaihdetaan säännöllisesti, jotta molemmat puolet tekniikasta ja liikkumisesta kehittyvät. AikiCirclellä treenataan ns. ranskalaisen tyylisuunnan aikidoa (tsekkaa esim. Christian Tissier ja Bruno Gonzalez) ja harjoitteluun kuuluu monipuolisesti voimaa, tasapainoa ja kehonhallintaa treenaavia harjoitteita sekä vauhdikkaita heittoja!

itsenäisesti

Aikidossa ei kilpailla, joten jokainen treenaaja asettaa omat tavoitteensa. Aikidossa ei myöskään harjoitella toiminnallista itsepuolustusta (jos tämä kiinnostaa, tsekkaa MBC!),vaan päämääränä on itsensä voittaminen  ja mielen sekä kehon vahvuuden ja joustavuuden kehittäminen. Jokainen treeni on siis mahdollisuus ylittää itsensä!

kiinnostuitko?

Kiitos viestistäsi - vastaamme pian!

LOGO-TWEAKED.png
bottom of page